tirsdag 21. januar 2014

Første harrytur i 2014

Nå har jeg vært på min første harrytur i år. Svensker er så mye mer serviceinnstilt enn nordmenn at det er til å bli gal av. Her sitter vi i Norge med masse penger som vi ikke har gjort stort for å fortjene. Vi gjør ingenting og gidder så vidt å løfte på ræva når noen ber om hjelp eller når en kunde kommer inn på butikken. Sverige er helt annerledes. Jeg tror det er fordi de ikke har hatt så mye flaks som oss. De har ingen naturlige ressurser de kan selge, så de har oppfunnet masse og jobbet hardt i alle år. 

De har jo IKEA, Saab, Volvo, Ericsson, H&M, ja den listen kan bli veldig lang. De har jobbet hardt og er alltid villige til å hjelpe andre. De smiler og er ikke så selvgode som vi nordmenn har blitt. Blir jo flau når jeg går inn på en restaurant der det ikke jobber svensker. Servitørene gidder ikke komme bort, de tar ned bestillingen uten noen glede, de anbefaler ingenting. 



Svensker er det stikk motsatte – de gir deg nesten en stor klem så fort du kommer inn døra. De smiler og viser vei, hjelper deg med å velge og får stemningen opp med en gang! Om ikke nordmenn skjerper seg vil svensker jobbe seg vei innover i landet og okkupere oss innenfra. Ikke at det hadde vært så dumt!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar