fredag 24. juli 2015

Middagsgjester og spennende ny mat.


I dag skal jeg ha middagsgjester, og kom over den spennende oppskriften til Ingrid med Karibisk kylling, søtpoteter og avokadosalat. Det ser ikke så veldig vanskelig ut, så etter en handlerunde skal jeg sette i gang!
Matoppskrifter skal vi ikke følge slavisk, men bruke dem som et utgangspunkt og lage vår egen personlige vri. Jeg så Ingrid hadde tatt utgangspunkt i oppskriften til en annen blogger, og i kveld skal jeg ta bilde av min variant! Det blir spennende og eksotiske lukter og smaker, jeg må ta en tur innom polet og høre hva de anbefaler av vin til denne typen mat! Satser på at det blir en hyggelig kveld!

Til kyllingen:
  • 2-4 kyllingfileter (1 per person, kanskje en sulten mann trenger 2?)
  • 1 lime, skall og saft
  • Salt
  • Limepepper
  • 2-3 dl creme fresh
  • 200-300 g søtpotet
  • 1 ss fersk, revet ingefær
  • (1 krm cayennepepper)
Søtpotetkrem:
Skrell og riv søtpotetene på et grovt rivgjern, og putt det i en bolle. Riv litt av skallet til limen, riv ingefæren, ha i bittelitt cayennepepper og ca 1 ts salt. Ha i creme freshen, rør rundt og smak til. Sett denne til side. Den ser nå litt italiensk salataktig ut… :-)
Skyll og tørk kyllingen med tørkerull, stek i varm panne med litt smør, ca  2 min på hver side. Krydre med litt salt, litt tørket koriander og limepepper under stekingen. Legg kyllingfileene  over i en ildfast form. Rull limen litt på kjøkkenbenken slik at den slipper mer saft. Press limen gjevnt over kyllingfiletene, og ha søtpotetkremen over kyllingfileene. Sett kyllingen midt i ovnen til den har fått gylden og fin farge og er gjennomstekt ca 20–25 minutter.
Avokadosalat:
Finn fram en salatbolle og ingrediensene.
  • 1/4-1 rød chili
  • 4-6 spisemodne avokadoer
  • 3-4 vårløk
  • 1 lime, presset saft
  • 3 ss olivenolje
  • 2 ts maldonsalt
  • 1 krm nymalt pepper
  • 1 god neve frisk koriander
Del avokadoene og ta ut steinene og del de opp i terninger som du legger i salatbollen. Klipp vårløken i tynne strimler med saks, og bland med avokadoen. Jeg droppet chilien, men om du skal bruke chili må du ta ut frøene og finsnitte den og blande med det andre i avokadosalaten. Finhakk korianderen, og bland inn i salaten.
Tilslutt lager du en enkel dressing av saften av 1 lime, 3 ss olivenolje og limepepper. Fordel dette over salaten og strø tilslutt litt maldonsalt over før servering. Bon appetit!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar